Dutch Hospitality® | Omotenashi = Hospitality opnieuw uitgevonden

Dat “hospitality” overal terugkomt is niet nieuw en zoals dat met veel hypes gaat, wil iedereen eraan meedoen. Ik ben een zeer groot voorstander van het op gastvrije wijze ontvangen en benaderen van gasten en bezoekers. Ook maak ik (vaak onbewust) de stap extra om het ze naar de zin te maken, daar wil ik niks vanaf doen. Toch ben ik van mening dat de huidige hype bijdraagt aan inflatie van de term “hospitality”.  Het doet me denken aan het “ontzorgen” van enige tijd geleden.
 
Het daagde me uit om tegen de stroom in niet vooruit maar juist achteruit te kijken en op onderzoek te gaan naar de oorsprong van hospitality. Uiteindelijk ben ik uitkomen in het oude Japan.
 
Omotenashi, “the art of Hospitality” was een feest der herkenning in mijn continue zoektocht om gasten en bezoekers nog beter van dienst te zijn en te verrassen door een stap extra te doen zonder er direct iets voor terug te verwachten. Ik ben tegelijk gefascineerd en geïnspireerd.
 
Ik heb de inhoud van onze hospitality training tegen het licht gehouden en ben tot de conclusie gekomen dat daar nog wat ruimte zat tot verbetering. Vervolgens heb ik de inhoud aangepast naar een 2.0 versie met daarin verwerkt de uitgangspunten van Omotenashi. De reacties en resultaten zijn werkelijk waar betoverend.
 
Speerpunten van Omotenashi;

  • Bieden van de beste service, zonder er iets voor terug te verwachten
  • Trots op je bedrijf, winkel of werk
  • Stapje extra voor de gast, klant of bezoeker, verras de gast
  • Respect!

Omotenashi is een concept, voor iedereen naar wens en mogelijkheden in te vullen. Bovendien kan het overal worden toegepast waar klanten of bezoekers zijn of waar service wordt verleend. Het stopt niet wanneer het bezoek van uw gast ten einde is. Bovendien is het nooit af. Want, ook de klantbeleving gaat door en het kan immers altijd beter, toch?! Door het implanteren van Omotenashi in de bestaande Hospitality trainingen en deze af te stemmen op uw specifieke ontvangstomgeving worden uw gasten nóg beter ontvangen en geholpen. Uw medewerkers zijn nóg trotser op hún bedrijf en nóg meer betrokken. Het gevolg; op natuurlijke wijze die stap extra voor uw gast of bezoeker. Is het resultaat meetbaar? Misschien is het resultaat op korte termijn niet te bewijzen met harde cijfers maar wat denkt u? Wat zal het voor uw organisatie kunnen betekenen? Meer weten over Omotenashi, “the art of Hospitality” in uw bedrijf, bel of mail ons dan, Watmogenwijvooruwdoen.nl