Dutch Hospitality® | Overvalpreventietraining

Waar buit is, is kans op een overval. Een overval is een ingrijpende gebeurtenis, vooral voor de betrokken medewerkers en/of bezoekers. Voor het bedrijf is het tevens een groot risico. In veel gevallen concluderen we achteraf dat we het misschien wel hadden kunnen voorkomen; een overval is tenslotte bijna altijd een geplande actie en geen impulsieve daad. 

De locatie en patronen van medewerkers moeten worden bekeken alsmede de mogelijke toegangs- en vluchtwegen; voor u en uw medewerkers is het van belang dat u weet waar u op moet letten en welke maatregelen u kunt treffen om een overval te voorkomen. Mocht u in de situatie komen dat er een overval wordt gepleegd op uw locatie, dan weet u ieder geval te handelen vanuit de behandelde stof in de training.

Cursus informatie:

Meerwaarde.

De kans op een overval zal verminderen als uw medewerkers alert zijn op afwijkingen die de kans op een overval vergroten. Aandacht voor kleine zaken (zoals vaste routes of tijdstippen) kunnen deze kans al verkleinen. Medewerkers zullen door hun alertheid bewuster worden van de risico’s en door de gegeven handreikingen tijdens de training een groter veiligheidsgevoel krijgen.

Doelgroep.

Voor de medewerkers die omgang hebben met alle soorten buit, in de vorm van contacten of goederen. Denk hierbij aan receptieteams, financiële afdelingen, magazijnmedewerkers, etc.

De Dutch Hospitality® aanpak.

Onze training kent een perfecte balans tussen theoretische kennis en praktische voorbeelden, aan de hand van casuïstiek wordt de lesstof toegelicht om zo een realistisch beeld van de praktijk te schetsen. Ook al bent u al lang uit de schoolbanken, de kennis die u heeft opgedaan in de praktijk zal u in staat stellen een actieve bijdragen te leveren aan deze opleidingsdag. Onze trainers hebben ruime praktijkervaring en zullen deze door middel van tips en tops met u delen, hierdoor krijgt men een beter inzicht en is de stof direct toepasbaar in de praktijk.

Programma.

Totale duur: 3 uur. De volgende onderdelen worden behandeld:

Welkom heten, modus operandi, preventieve acties, RAAK methodiek, CPTED.

Pauze (10 min)

Casuïstiek / rollenspel

Certificaat.

Aan het einde van deze training ontvangt u een certificaat van deelname met de daarop aan bod gekomen onderwerpen.

Studiebelasting:

Voor deze training geldt een belasting van 3 uur aan een gesloten op een werkdag.

Cursus materiaal:

Al het benodigde cursus materiaal wordt op locatie ter beschikking gesteld.

Prijs:

Kosten voor deze training zullen wij in een persoonlijk gesprek met u bespreken, zo kunnen we een voor u op maat gemaakte aanbieding doen.

Locaties:

Deze training kan gegeven worden op diverse locaties in het land en in-company